A mérkőzés első félidejében kidolgozott előnyünket a második félidőben tovább tudtuk növelni, így kiütéses győzelmet arattunk a Debrecen ellen.

A mérkőzést a Paár, Lang, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Vargával. Rögtön az első támadásunkból gól született Sövegjártó révén, majd két Lang találattal a negyedik percben 3-2 volt az állás. Első emberelőnyös játékunkat a hatodik percben vettük elő, melynek végén Nagy volt eredményes szélről (7. perc 5-3). Varga védéseivel sikerült továbbra is tartanunk az előnyünket, a tizedik percben már 7-4-es állást mutatott az eredményjelző. Első kettő perces kiállítását kapta Goór a tizedik percben, de Varga védéséből Nagy tudott indulni emberhátrányban és ebből gólt szerezni (10. perc 8-4). Érkezett is a debreceni időkérés, amelyet vendég gól követett (11. perc 8-5), de a mi támadójátékunkat továbbra sem tudták megállítani, hiszen minden kísérletünkből gól született (15. perc 12-7).  A 18. percben 13-7-es állásnál Bencze József is kihasználta első időkérési lehetőségét. A 20. percben Sövegjártó negyedik találatával már hét gólos előnyben voltunk, azonban gyorsan el is kellett hagynia a pályát egy kemény ütközést követően. A 21. percben Paár értékesített hétméteresével és gyors indulásból szerzett találatával újabb góllal növeltük előnyünket (18-10). Sövegjártó kiesését Győri-Danival pótoltuk, aki élt is a lehetőséggel és két góllal szállt be a játékba. Az utolsó öt percben négyszer is ellenfelünk kapujába találtunk, Ásványi kétszer, Lang és Sokoray pedig 1-1 alkalommal voltak eredményesek. A félidő végére így kialakult a legnagyobb különbség:  24-14. 

A második játékrészre a Paár, Lang, Goór, Rosta, Győri-Dani, Sokoray sort küldte vezetőedzőnk Pulai kapuja elé. Első találatunkat Paár szerezte, majd Sokoray  és Sövegjártó is eredményesek tudtak lenni (35. perc 27-19). Emberelőnybe kerültünk a 36. percben, melyet jól használtunk ki, hiszen Rosta egymás után kétszer is ziccert értékesíthetett (38. perc 30-20). A félidőben először, időt is kértek a vendégek mindössze nyolc perc elteltével. Varga visszatért a kapuba a 36. percben, az ő bravúrjaihoz támadásban Lang csatlakozott, aki két távolról eleresztett bombával tornázta fel góljai számát hét találatra. Bencze József 32-23-as állásnál második időkérési lehetőségét is felhasználta, amelyet újabb Rosta gól követett. Negyedóra elteltével vezetőedzőnk pályára küldte friss szélsőinket, Pápait és Gaált is, így már majdnem minden játékosunk pályára léphetett. Gaál góllal köszönte meg a bizalmat, aki immár Pulai védését követően indulhatott üresen (49. perc 36-26). Ismét emberelőnybe kerültünk az 51. percben miután fejbe találta ellenfelünk Pulait, ezt az előnyt ki is használta Pápai és 37-26-ra módosította az eredményt. Gaál kettőperces kiállítása miatt mi is emberhátrányba kerültünk az 52. percben, melyből ellenfelünk üres kapus gólt is tudott szerezni. Lukács is pályára lépett ez idő alatt és ő is feliratkozott a góllövők listájára (54. perc 39-28), majd 40. gólunkat Pápai szerezte meg (56. perc 40-28). Utolsó két találatunkat Rosta és Ásványi szerezték, így a végeredmény: 42-29.

 

Bencze József: „Kicsit tartottunk a debreceni alakulattól, hiszen nagyon jó régi NBI-es rutinnal rendelkező játékosok alkotják. Úgy gondolom ma nagyon jó kézilabdát sikerült bemutatnunk, főleg a támadójátékunkban. Magabiztos jó tempójú kézilabdát játszottunk és hála istennek ez a pihenőhét jót tett nekünk, frissek voltunk. Ha ezen az úton sikerül a továbbiakban mennünk, akkor még hasonló sikerekben lehet részünk. Nagyon szépen köszönjük a sok kilátogató nézőnek a nagyon jó hangulatot és a szurkolást, nyolcadik emberként voltak mellettünk a pályán. Köszönjük és várjuk őket szeretettel a következő mérkőzéseken is.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr –DEAC  42 – 29    /24-14/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: DÉCSI, PULAI (7 védés 47%), VARGA (14 védés 44%), SOKORAY 4, GYŐRI-DANI 2, GOÓR, LUKÁCS 1, LANG 7, ÁSVÁNYI 4, NAGY 4, PÁPAI 2, SÖVEGJÁRTÓ 5, ROSTA 5, MÁTÉS 2, PAÁR 5, GAÁL 1

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László