Végig kézben tartotta a mérkőzést ellenfelünk a mai napon, így megérdemelten jutott tovább a HSA NEKA csapata a Magyar Kupában.

A mérkőzést a  Gaál, Lang, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Első két találatunkat Mátés szerezte, ám 2-2-es állásnál Ásványi kettő perces kiállítást kapott és gyorsan emberhátrányba kerültünk. Hátrányból is eredményesek tudtunk lenni Sövegjártó találatával, ám két gyors vendég találatot követően a 7. percben már 3-5-ös állást mutatott az eredményjelző. A tizedik percbe érkezve Nagy találatával  5-7-es állást mutatott az eredményjelző, ám a 14. percben ismét emberhátrányba kerültünk Ásványi kiállítását követően. Élt a lehetőségével a NEKA, hiszen gyorsan megléptek 6-11-re ebben a két percben. Ellenfelünk is hátrányba került a 16. percben, melyet követően ismét Mátés volt eredményes, ezúttal hétméteresből. A 19. percben 7-11-es állásnál élt első időkérési lehetőségével Bencze József. Sövegjártó találata mellé két gyors NEKA gól érkezett Décsi kapujába, miután kettő percet követően ismét időt kért vezetőedzőnk (21. perc 8-14). Az időkérést követően Goór és Sokoray is eredményesek voltak, így 10-15-ös állást mutatott az eredményjelző, amikor ellenfelünk emberhátrányba került. A vendégek vezetőedzője is időt kért a 26. percben, amely után továbbra is több technikai hibát vétettünk és ziccereket hagytunk ki, így a félidei eredmény: 11-18.


A második játékrészre a Gaál, Lang, Mátés, Goór, Sövegjártó, Pápai sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban Pulaival. 7-6 elleni játék gyakorlásával tért vissza csapatunk a pályára,amelyből hat perc alatt háromszor voltunk eredményesek. A gólok ellenére Pulai többször nem ért vissza a kapuba időben, így gyorsan kialakult a nyolc gólos különbség (38. perc 15-23). A 38. percben Goór is megkapta első kettőperces kiállítását, de a másik oldalon is azonnal kiállítás volt, így nem kellett emberhátrányban játszania csapatunknak. Ez alatt a két perc alatt üres kapuval támadott csapatunk és Sövegjártó kétszer is eredményes tudott lenni (40. perc 17-26). Zsinórban háromszor is ellenfelünk kapujába találtunk, így a vendégek vezetőedzője ismét élt időkérési lehetőségével (43. perc 20-28). Az időkérést követően ismét 7-6 elleni játékkal próbáltuk meglepni ellenfelünket, ám a technikai hibáink megbosszulták magukat és ellenfelünk a 48. percben már tíz gólos előnyben volt (22-32). A mérkőzés utolsó tíz percében csapatunkból már csak Ásványi szerzett gólt, ellenben a NEKA-val, akik 38 gólig jutottak. A végeredmény: 23-38.

 

Bencze József: „Azt gondolom a NEKA minden játékelemben jobb volt nálunk, nyilván egy olyan csapattal találkoztunk, aki az NBI-es bajnokságnak is meghatározó tagja. Hellyel közzel sikerült olyan akciókat és védekezést bemutatni, ami a jövőre tekintve pozitív, de rengeteg olyan negatívum is előjött, amiket az eddigi mérkőzéseken nem, vagy csak kis mértékben tapasztaltunk. Megyünk tovább és mostmár teljes gőzzel a Szigetszentmiklós elleni bajnoki mérkőzésre koncentrálunk.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – NEKA  23 – 38    /11-18/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi (2 védés 10%), Pulai, Varga, Sokoray 2, Győri-Dani, Goór 1, Lukács, Lang 3, Ásványi 4, Nagy 1, Pápai 2, Sövegjártó 5, Mátés 5, Paár, Gaál

Vezetőedző: Bencze József

Edző: Kovácsovics László

 

Agrofeed-ETO-UNI-Gyor-HSA-NEKA-VN-14

kép 1 / 27