Bár a mérkőzés döcögősen indult csapatunk számára, a második félidőben sikerült magabiztos előnyre szert tennünk.

A mérkőzést a Paár, Győri-Dani, Mátés, Rosta, Sövegjártó, Pápai sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Első találatunkat Mátés szerezte majd Győri-Dani és Rosta is csatlakoztak a góllövőkhöz (5.perc 3-1). A tizedik perchez érkezve Rosta már három találattal rendelkezett, Décsi pedig ugyanannyi védéssel állt ekkor, ami 60%-os hatékonyságot jelentett (10. perc 7-2). Ekkor fel is használta vendégünk vezetőedzője első időkérési lehetőségét, melyet követően Rosta kapott kétperces büntetést. Emberhátrányunk alatt Ásványi érkezett a pályára, aki gyorsan két góllal hálálta meg a lehetőséget (15. perc 9-4). A több mérkőzést is kihagyó Lang szintén két gyors góllal tért vissza a játékba, így már 11-6-os előnyben volt csapatunk. Emberelőnybe kerültünk a 17. percben, ám ezt az időszakot ellenfelünk nyerte meg 2-1-es arányban, majd újabb két vendéggólt követően Bencze József is időt kért (21. perc 12-10). Az időkérés után Rosta megkapta második kiállítását is, így a vendégek gyorsan megközelítettek minket egy gólra, ám Mátés hétméteresével újra elkezdtük építeni előnyünket. Az építkezés Győri-Dani kettőperces kiállítása miatt megakadt, hiszen 16-14-es állásnál fejen találta ellenfelünk kapusát. Az utolsó percet ellenfelünk majdnem végig támadhatta, gólt azonban nem tudtak szerezni, ellenben gyors indulásból Ásványi megszerezte tizenhetedik találatunkat, amivel a félidei eredmény: 17-15.

 

A második játékrészre a Paár, Lang, Rosta, Goór, Győri-Dani, Mátés sort küldte vezetőedzőnk Varga kapuja elé. Gyors indulásból rögtön eredményes tudott lenni Paár, majd következő gyors gólunkat már Goór szerezte (32. perc 19-15). Zsinórban három ózdi találat érkezett Varga kapujába, amíg emberhátrányban játszottunk, azonban két Mátés és egy gyors indulásból szerzett Paár góllal ismét négy góllal vezettünk (37. perc 22-18). A negyvenedik perchez érkezve Mátés hétméteresből szerzett találatával továbbra is tartottuk előnyünket (24-20). A 45. percben, 26-22-es állásnál vezetőedzőnk felhasználta második időkérési lehetőségét is, melyet követően ellenfelünk nyitott védekezésre váltott, azonban Paár ebből a helyzetből kétszer is eredményes tudott lenni (47. perc 28-24). Szintén két találattal folytatta Sövegjártó is, így ellenfelünk gyorsan feladta a nyitott védekezést, sőt emberhátrányba is kerültek (51. perc 30-26). Emberelőnyben Pápai és ismét Sövegjártó voltak eredményesek, majd már egyenlő létszámnál Sövegjártó megszerezte ötödik találatát is (54. perc 33-27). Ózdi időkérés következett, melyet követően 7-6 elleni támadással próbáltak gólt szerezni, a kapuban Varga azonban újabb védést mutatott be. A mérkőzés végére még Ásványi is kapott egy kettő perces büntetést, az emberhátrány ellenére Paár betalált, vezetőedzőnk pedig felhasználta utolsó időkérési lehetőségét (59. perc 35-28). A mérkőzésen az utolsó találatunkat Lukács szerezte hétméteresből, így a végeredmény: 36-29. 

 

Bencze József: „Jól kezdtük a mérkőzést, négy-öt gólos vezetésünknél viszont elkezdtünk kapkodni ahelyett, hogy megnyugodtunk volna. Olyan hibákat vétettünk, amiket előtte megbeszéltünk, hogy védekezésben nem szabad elkövetni. A helyzetkihasználásunk akadozott és az Ózd nagyon szépen visszajött a félidő végére a mérkőzésbe. A második félidőben a védekezésünk ismét összeállt, gyors játékunknak köszönhetően sikerült egy magabiztos győzelemmel zárnunk a találkozót. Köszönjük a sok kilátogató szurkolónak, hogy kiváncsiak voltak ránk az őszi szezon utolsó hazai mérkőzésén.”

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – ÓAM-Ózdi KC  36 – 29   /17-15/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Pulai, VARGA (9 védés 36%), Décsi (3 védés 21 %), Sokoray, Molnár, Győri-Dani 2, Goór 2, Lukács 1, Lang 4, Ásványi 4, Pápai 3, ROSTA 4, Sövegjártó 5, MÁTÉS 6, PAÁR 5, Gaál

Vezetőedző: Bencze József

 

Agrofeed-ETO-UNI-Gyor-OAM-Ozdi-KC-VN-29

kép 1 / 37