Sok hibánk ellenére is győzni tudtunk a Tata csapata ellen, ezúttal pedig már csapatkapitányunk is a csapat rendelkezésére állt, aki fejsérülését követően először léphetett a pályára felkészülési mérkőzésen. 

A mérkőzést a Mátés, Lang, Győri-Dani, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, Pulai kapuja előtt. Az első találatot a vendégek szerezték, majd a negyedik percben Lang is megszerezte csapatunk első gólját (1-1). Második találatunkat Nagy szerezte, ezzel 2-3-ra módosult az eredmény, mindeközben a kapuban Pulai több védést is bemutatott. A hetedik percben Paár is feliratkozott a góllövők közé, majd Pulai bravúros módon hétméterest, majd abból a kipattanót is hárította. Sövegjártó távoli lövéséből és Ásványi vonalról szerzett góljával három gólos előnyben voltunk a tizedik percben, a következő percekben viszont több technikai hibát is vétettünk támadásban, így a 14. percben ismét döntetlen volt az állás. Mátés egyéni villanásával 7-6-ra módosította az eredményt, majd Pulai újabb védéséből Nagy tudott gyors indulásból gólt szerezni (16. perc 8-6). A huszadik percben ismét döntetlen volt az állás 9-9-nél, melyet vezetőedzőnk időkérése követett. Két gyors góllal  hamar megléptünk, azonban a vendégek nem akarták engedni, hogy nagyobb legyen a különbség, így felhasználták első időkérési lehetőségüket. Hasonlóan jó formát mutatott a tatai kapus is a mai napon mint Pulai, így több bravúros ziccervédést is bemutatott. Az utolsó öt perc igencsak gólszegényre sikeredett, Pulai egészpályás gólja és Sövegjártó távoli lövése viszont még a vendég kapuba zúdultak,így a félidei eredmény: 12-13.

A második játékrészre a Gaál, Lang, Mátés, Rosta, Sövegjártó, Nagy sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban immár Vargával. Két tatai találattal indult a félidő, majd betörésből Lang, szélről pedig Nagy volt eredményes (34. perc 14-16). Ellenfelünk a kapuban szintén cserélt, a védések száma azonban nem csökkent ezzel sem. Gaálnak meggyűlt a baja a hálóőrrel, zsinórban több helyzetét sem tudta értékesíteni, így a 37. percben már 14-17-es állást mutatott az eredményjelző. A 45. perchez érkezve még mindig a Tatánál volt az előny, hiszen hiba hibát követett a támadásaink során, melyekből folyamatosan gyorsan tudott indulni ellenfelünk. 17-22-es eredménynél ismét felhasználta időkérési lehetőségét Bencze József, ezt követően Sövegjártó bombájával megkezdte csapatunk a felzárkózást. Gaál és Lang is eredményesek voltak, hétméteresből pedig Paár találatával 22-22-re szépítettünk. Nagy emberelőnyből szerzett góljával újra nálunk volt a vezetés, így az utolsó tíz percben teljesen új mérkőzés indult. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy-egy gólos előnynél nagyobbat azonban egyik csapat sem tudott kidolgozni. 26-26-os állásnál újra emberelőnybe kerültünk, miután Mátés ellen voltak szabálytalanok a vendégek. Az ezt követő büntetőt ismét Nagy értékesítette (58. perc 27-26). Az utolsó percben csapatunk még egy  időkérési lehetőségét kihasználta, melyet követően Sokoray lőtte huszonkilencedik találatunkat. A gólt követően az utolsó szó ismét a kapusunké volt, Varga hárított időntúli hétméterest, így a végeredmény: 29-27. 

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – Tatai AC  29 – 27   /12-13/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Pulai 1, Varga, Décsi, Sokoray 1, Molnár, Győri-Dani, Goór, Lang 6, Ásványi 3, Nagy 6, Sövegjártó 5, Rosta 1, Mátés 2,  Paár 3, Gaál 1

Vezetőedző: Bencze József