Az utolsó percig kiélezett mérkőzésen végül a higgadtabb csapat tudott felülkerekedni.

A mérkőzést a Paár, Lang, Mátés, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte csapatunk, a kapuban Décsivel. Első találatunkat rögtön meg is szerezte az első támadásból Sövegjártó, majd Lang is az ellenfél kapujába bombázott, így a harmadik percben már 2-0-ás eredményt mutatott az eredményjelző. A kilencedik perchez érkezve Lang góljaival már három gólos előnyben voltunk (7-4), majd Rosta és Sövegjártó találataival 10-6-ra léptünk meg (13. perc). Több mint öt perce nem tudtunk gólt szerezni, mikor a vendégek ledolgozták hátrányukat, így már csak egy gólos előnyben voltunk (19. perc 11-10). Pulai ziccer védését követően fel is használta első időkérési lehetőségét Bencze József a huszadik percbe érkezve. Pulai újabb védéseinek köszönhetően a Szeged sem tudott percekig gólt szerezni és az ő védéseivel valamint Sövegjártó góljaival újra kettővel vezettünk (26. perc 14-12). Sövegjártó hetedik találatát követően a vendégek vezetőedzője is kénytelen volt időt kérni, hiszen a 28. percben már négy gólos előnyben voltunk (16-12). Az utolsó percek futósra sikerültek, hiszen a vendégek kétszer, mi pedig Rosta üres kapus góljával egyszer voltunk eredményesek. A félidei eredmény: 17-15.

A második játékrészre a Gaál, Lang, Mátés, Ásványi, Goór, Nagy sort küldte a pályára vezetőedzőnk, a kapuban Pulaival. Első találatunkat Lang szerezte, majd Sövegjártó is betalált, de a vendégek két gyors góllal gyorsan 19-19-re módosították az eredményt (36. perc). Mátés első találatával a 40. percben 22-21-es eredményt mutatott az eredményjelző, majd ürekapus góljával újra két góllal vezettünk. Sövegjártó tizedik találatát követően a vendégek vezetőedzője ismét időt kért a 45. percben, melyet követően sikerült is döntetlenre zárkózniuk, de Ásványi góljávall a vezetés továbbra is nálunk volt (48. perc 25-24). Lang hetedik találatával ismét előnyben voltunk, ezt követően sikerült kivédekeznünk egy szegedi támadást, mely után Bencze József is felhasználta második időkérési lehetőségét (50. perc 26-25). Kemény védőfallal találkoztak a szegediek a következő percekben, elöl pedig Mátés és Lang góljainak köszönhetően újra kétgólos előnyben voltunk (53. perc 28-26). Utolsó időkérési lehetőségükkel is éltek a szegediek, de Gaál üreskapus góljával már 29-26-ot mutatott az eredményjelző. Mátés újabb találatát követően a szeged ismét felzárkózott az utolsó percre 30-29-re, a lefújás előtt huszonnyolc másodperccel pedig időt kért vezetőedzőnk. Erre a fél percre jutott még mindkét csapatnak egy-egy gól, így a végeredmény: 31-30.

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – OTP Bank-Pick Szeged  31 – 30   /17-15/

 

Agrofeed ETO-UNI Győr: Pulai (9 védés, 45%), Décsi (5 védés, 23%), Varga,  Sokoray, Lukács S., Győri-Dani, Goór, Lang 8, Ásványi 2, Szöllősi, Nagy, Rosta 4, Sövegjártó 10, Mátés 5,  Paár 1, Gaál 1 

Vezetőedző: Bencze József

 


Folytatás:

NBI/B férfi felnőtt XX. forduló
2023.03.05. vasárnap 18:00
QHB-Eger – AGROFEED ETO-UNI Győr
Kemény Ferenc Sportcsarnok, Eger

 

Agrofeed-ETO-UNI-Gyor-OTP-Bank-PICK-Szeged-vn-13

kép 1 / 25